LunchBots Matlåda Läckagesäker Salladsskål 1000ml

Ej i lager
LunchBots
Översikt

Mått: 16 cm höjd x 7,6 cm diameter

Kapacitet:  1000ml

Vikt: 380 g

Material: 18/8 rostfritt stål i livsmedelskvalitet

Skötsel: Diskmaskin säker

Model: Rostfritt Stål läckagsäker med klick funktion

 

Matlåda i rostfritt stål från lunchbot på 1000 ml med läckagesäkert lock så kallad "klick" funktion, specialtillverkad för hålla en sallad men passar självklart för andra maträtter. Eftersom locket klickar på med snäppen och inte bara läggs på så är det en säkrare tätning och helt läckagesäker. Du kan använda Lunchbots Clicks för att lagra soppa, sallader med förband, gryta eller vad du vill. Utmärkt alternativ till "thermal" serien om man har tillgång till kylskåp och inte behöver den isolerade funktionen då denna behållare i rostfritt stål med en enda vägg är utformad för att förvara kall mat i. Man kan lägga i maten när den är varm men det viktigt att låta den varma maten svalna innan locket stängs, annars kommer ett vakuum bildas inuti och det kan skada locket.

Lunchbots-klick finns i 3 storlekar, 750 ml, 1 liter  och 1,5 liter och de delar alla samma storlek på locket. Skillnaden på varje behållare är höjden.

Jacqueline Linder designade den ursprungliga LunchBots matbehållaren för rostfritt stål för över 10 år sedan för att packa skolluncher för sina två unga pojkar. Lunchbot är ett familjeföretag som drivs av Jacqueline och hennes man Ben i Kalifornien. De ägnar sig åt att skapa Bento lunchlådor av högsta kvalitet för barn och vuxna. LunchBots-lunchlådorna är tillverkade för att hålla hela livet !

Egenskaper

Läcktät behållare.
100% rostfritt stål inredning
Kan diskas i diskmaskin 

Skötselråd

Även om detta köksredskap ofta är säkert för diskmaskinen, bör det noteras att hög luftfuktighet kan öka risken för korrosion. Tvätta och torka det snabbt för att hålla lådorna i gott skick och därmed ökad livsläng. Matlådan går bra att förvara i kylskåp men man bör undvika u gn och mikrovågsugn

Material

Lådan är tillverkad av austenitiskt rostfritt stål, vilket  är ett säkert och giftfritt alternativ gentemot plast som lakar ur kemikalier vid kontakt med mat och vatten. Lunchbot använder sig av 18/8 rostfritt stål (motsvarande 4401 EU) där en första siffran är den procentuella andelen krom som finns i rostfritt stål. Det andra numret är mängden nickel. Ju högre siffror, desto mer rostbeständig / korrosionsbeständig blir produkten. Rostfritt stål har också en positiv bakteriedödande egenskap vilket höjer livsmedelssäkerheten 

 

Miljösmarta

Ja de billiga lunchlådan i plast har en begränsad hållbarhet och avger dessutom ofta gifter i maten, fördelen gentemot glas lådor är att denna i rostfritt klarar en del stöttar och kommer hålla under en lång tid. 

Mer information:
SKULBSA1000
TillverkningsmaterialRostfritt stål