Köksredskap i ekologisk bambu Barn – 3 delar

Ej i lager
Bambu
99,00 kr
Översikt

Vikt: 60 g

Skötselinstruktioner: Handtvätt för längre livslängd

Förpackning: Ingen förpackning

Etik: Fairtrade, Ekologisk Hållbar, Organiskt

Tillverkningsland: Kina

Storlek: 23 cm

Material: Bambu

Antal: 3

 Bambu köksredskapset för barn, Setet består av tre redskap, två olika slevar och en spatel. Allt i perfekt storlek för små barnhänder som vill hjälpa till att laga mat vid spisen. De fina redskapen passar lika bra i leksaksköket som i det riktiga.

Handgjord av en enda bit av ekologiskt odlad bambu, den är handgjord bränd och polerad för att ge en len och mjuk känsla. Bambu är mer hållbart än trä, är värme- och fläckbeständigt och är idealiskt för köksredskap. Kan tvättas i diskmaskinen, men vi rekommenderar handtvätt för att förlänga livslängden.

Helt fri från PVC, BPA och ftalater och behandlad av livsmedelssäker olja. Naturligt fläckresistent och antibakteriell. Ett hälsosamt, hållbart, ekologiskt och roligt alternativ till smörknivar i plast. Konstruerade och utformade för att hålla i en evighet.

Bambu

Bambu är en mycket hållbar växt. Bambu kan växa till full storlek på bara 3-4 månader, jämfört med vanliga träd som kan ta 30+ år att växa.Dessutom krävs inte otäcka bekämpningsmedel och kemikalier vid skörd av bambu. Detta innebär att odlingen är naturlig och skadar aldrig miljön.

En av världens mest hållbara resurser, bambu har länge använts för att laga matlagningsverktyg. Det är starkare än de flesta lövträ, vilket gör det till ett utmärkt val för långvarig användning i köket.

Bambufibrer är naturligtvis antibakteriella utan att behöva några toxiska kemiska behandlingar, allt tack vare dess ämne som kallas 'bambukun'.

 

Eko fakta

Bambuskogar har enorma positiva fördelar för miljön eftersom denna otroligt produktiva anläggning lagrar kol effektivt. Bambu absorberar 2x mer koldioxid än träd, varför de är kända för att fungera som kolsänkor. Det genererar också en enorm mängd syre, totalt upp till 30% mer än de flesta växter och träd

Ansvarsfullt tillverkad för hand i Kina av Ekologiskt certifierad bambu av IMO control. Inga lim använd eftersom varje smörkniv är handformade ur ett enda stycke av bambu. Bambun skördas hållbart var 3-5 år. Testad och godkänd, uppfyller US-code CFR Title 16. Bambu är den enda tillverkaren som använder cerifierad Ekologisk bambu i sina produkter.

 

Om Företaget "Bambu"

Bambu är ett värderingsstyrt företag som fokuserar på förnybara material och hållbara affärsmetoder. Principerna främjar en nära, rättvisemärkt relation med de anställda. Produkterna är handgjorda genom ett kooperativ och de anställda har en direkt inblandning i fastställandet av prisnivåer. Bambu har åtaganden så som rättvis behandling av arbetare, att främja hälsosamma samhällen, bevara miljön och tillhandahålla högkvalitativa produkter, även av deras IMO certifiering. 

 

Skötselråd:


Handdiska i varmt vatten med ett milt diskmedel och torka torrt. Olja gärna in smörkniven med jämna mellanrum för att återuppliva bambuträet. Använd en neutral olja som t.ex. din vanliga matolja. Undvik blötläggning. Rekommenderas inte för mikrovågsugn.

 

Miljösmarta?

 Ja om man tar hand om sin smörkniv kan den hålla flera år, helt överlägsen plastkniven 

Mer information:
SKUB057700
TillverkningsmaterialBambu
ean871853007924