Naturlig Bambutandborste Bambuborst (extra mjuk)

Ej i lager
Curanatura
39,00 kr
Översikt

 

Vikt: 5g
Skötselinstruktioner: Skölj och lämna på en torr plats.
Etik: hållbar
Storlek: 17,5 x 1,4 x 1,7 cm (vid den bredaste punkten)
Material: Bambu

Bambu tandborsten har extra naturliga, extra mjuka, rimmade bambubaserade borstar för effektiv rengöring av extra känsliga tänder och tandkött. Borsten är tillverkad av bambustoft blandat med nylon 4 - cirka 90% bambu, 10% nylon. Nylon 4 är en BPA- och ftalatfri, naturligt biologiskt nedbrytbar polyamid och anses allmänt vara en av de mest tolererbara plasten ur hälsosynpunkt.

Den vanliga plasttandborsten är inte särskilt miljövänlig då den inte går till plaståtervinning utan läggs i grovsoporna för förbränning eller deponi. Den här tandborsten är nedbrytbar om man drar ut borsten

Bambu

Curanatura använder fast moso-bambu för att göra tandborsthandtagen. Bambu är den snabbast växande växten i världen och är en oändligt förnybar resurs. Den växer naturligt utan att använda några bekämpningsmedel eller gödselmedel, den kapslar in växthusgaser och producerar 35% mer syre än motsvarande träd.

Tandborstehandtag av bambu är naturligtvis antibakteriella och antimikrobiella och Curanaturas handtag värmebehandlas vilket innebär att ytan är "kolsyrad". Detta resulterar i tätning av bambu och gör den mjuk att beröra och mycket mer hållbar i badrummet. Handtagen är dimensionerade för att uppfylla rekommendationerna från tandhygienister för att möjliggöra exakt och funktionell tandborstning.

 

Skötsel

De flesta tandläkare rekommenderar att du byter din tandborste var tredje månad. När tandborsten är slut, bör man ta bort nylonborsten från bambu innan de bortskaffas på grund av de olika tider de tar för att brytas ned.

Håll din tandborste torr mellan användningarna för att öka livslängden.

 

Curanatura

Curanatura är ett Slovakiskt företag som erbjuder ett urval av bambotandborstar utformade i samarbete med en tandhygienist för att uppnå bästa möjliga prestanda, samt starka miljöuppgifter. Tandborstarna är helt biologiskt nedbrytbara och förpackas i en återvunnen brunt pappershylsa och återvunnen kartong.

 

Miljösmarta?

 Vi anser bambu tandborsten är en miljösmart och hållbar produkt då den till stor del är nedbrytbar till skillnad mot en plasttandborste som förbränns eller deponeras. 

Mer information:
SKUCUR002
TillverkningsmaterialBambu
ean8588005460774