Handgjord kokosnötsskål

I Lager
Jungle straws
Från 129,00 kr
Översikt

Skålmått: 14 cm (bredd), 7 cm (höjd)

Skedmått: 19 cm (längd), 3,5 cm (bredd)

Våra naturliga kokosnötskålar är handgjorda i Bên Tre-regionen i södra Vietnam. Varje skål etsas noggrant för att skapa vackra och unika mönster. Efterfrågan på kokosnötsprodukter domineras av behovet av oljor, mjölk och andra biprodukter av kokosnöt, vilket ofta innebär att kokosnötens skal bränns och betraktas som en avfallsprodukt. Kokosnötskålar har gett nytt liv till kokosnötskal och gav en extra, välbehövlig inkomst för lokala jordbrukare.

Våra skedar tillverkas med kasserade kokosnötträd som annars skulle brännas efter att de skördats.

 

 

Skötselråd:
Skålarna är gjorda av naturmaterial mår bäst av att oljas in mellan användningarna med en naturlig olja t. ex. kokosolja, rapsolja eller olivolja.

Diska med ett milt diskmedel. EJ maskindisk. Undvik höga temperaturväxlingar, tex snabb uppvärmning eller kylning.

Miljösmarta?

 Ja vi tycker om iden om att använda material som annars bara skulle slängas, inget som kan ersätta porslin dock som har mycket bättre hållbarhet. Men till fest och ersättning till plastbyttor är den utmärkt.

Om Jungle Straws

Jungle Straws är ett oberoende brittiskt företag som drivs för att stopa den skada som engångsplast orsakar vår miljö. Vårt uppdrag är att tillhandahålla ett snyggt, praktiskt och framför allt hållbart alternativ till plastsugrör för att hjälpa människor att tänka mer ansvarsfullt och i slutändan använda plast för gott.

Mer information:
SKUJS-010
TillverkningsmaterialKokospalm