Ett stora problemet med avokados är att de blir bruna och skämda väldigt snabbt efter man öppnat dem samt är också väldigt känsliga för stöttar. Dessa två problem löser man med ett Food Huggers matlock. Väldigt enkelt och smidig att använda och tar upp lite plats om man ska ta med dem ut i tex väskan.

Ett matlock för Avokado som passar för en halv avokado för att hålla den fräsch längre. De är specifikt utformade för bevara en avokado på bästa sätt. Packet innehåller två storlekar i kombination med den elastiska designen så har man alltid ett lock som passar.

Om man har en halva utan kärna så ingår en liten ”artificiell” kärna som som kan skjutas in eller ut beroende på om halvan du sparar har en grop, detta för ökad stabilitet och hållbarhet. 

Vad är livsmedelsklassad silikon – Food grade silicone (FDA)

 Silikon av livsmedel eller matsilikon, ibland även kallad, är ett mer flexibelt, hållbart och säkrare alternativ till plast. Silikon är i grunden baserade på kedjor av kisel. 

Fördelarna med livsmedelsklassad Silikon (FDA):

Mycket motståndskraftig mot skador och nedbrytning från extrema temperaturer

Härdar inte, spricker, smular, torkar ut eller blir sprött över tid

Lätt, sparar utrymme, lätt att transportera

Tillverkad av en riklig naturresurs (kisel)

Ej giftigt och luktfritt - innehåller ingen bpa, latex, bly, ftalater

(Hör med din kommun hur de vill återvinna livsmedelsklassad silikon) 

Tips för minska matsvinn

1. Kyl ner och sätt in matrester i kylen så snart som möjligt (Men inte varmt!)

2. Rester som inte ska äta de närmsta dagarna bör frysas in

3. Det finns ingen magisk gräns för hur länge rester håller – om de har stått i kylskåp går de bra att äta så länge de luktar och smakar bra och inte har möglat.

 Miljösmarta?

Ja matsvinn är ett stort miljöproblem samt detta ersätter gladpack/plastfolier som inte är bra för miljön och släpper ut gifter i maten. Dessa lock kan användas lång tid och utsöndar ingen gift i maten så över tid är de ett miljösmart val 

Om Food Huggers

”Put a Lid on Food Waste”.

Vi håller dina kvar halva frukter och grönsaker färska så att du har mer tid att njuta av deras näring, smak och färskhet. Sluta mata papperskorgen Visste du att 30-40% av alla inköpta livsmedel kastas i papperskorgen? Detta måste få ett STOPP. Enligt naturvårdsverket så slänger de svenska hushållen årligen 938 000 ton. Det motsvarar cirka 97 kilo per person och år och produktionen av den mängd mat som slängs varje år motsvarar utsläpp på omkring två miljoner ton

Mer information:
SKUFH2AH
TillverkningsmaterialNaturgummi
ean653341030948