Ekologisk Nätpåse bomull – blandade storlekar pack

I Lager
A Slice of Green
89,00 kr
Översikt

Skötselinstruktioner: Tvättmaskin
Förpackning: Belly Band
Etik: Organisk, Ekologiskt
Tillverkningsland: Indien
Innehåller: 3 storlekar

Storlek : 18 x 22cm, vikt 24 g
Storlek medium: 26*32cm, vikt 42 g
Storlek large: 34*38cm, vikt 57 g

 

Variety pack Ekologisk nätpåse & fruktpåse i GOTS-certifierad bomull ifrån A Slice of Green

Dessa påsar av högkvalitativt organiskt bomullsnät produceras för att transportera färsk frukt eller grönsaker från stormarknaden eller gårdsbutiken och förvara hemma. 

Tanken är att man använder dessa istället för engångspåsarna vid frukt och grönt avdelningen, flera affärer har möjlighet att räkna bort påsens vikt, vilken står tryckt på en lapp i påsen som hjälper butiksinnehavaren att bestämma vikten på produkterna inuti.

Väskan har en praktisk lindning och hjälper till att hålla produkterna välorganiserade i kylen med den extra bonusen att kunna se innehållet utan att behöva öppna och titta inuti! Eftersom de är gjorda av alla naturliga fibrer kan produkterna inuti "andas" medan de förvaras, vilket förhindrar bildning av kondens och resulterar i att mat förblir färskare mycket längre än i plast eller papper.

I paketet ingår 3 olika storlekar en  liten, en medellång och en stor påse.

Produktion& hållbarhet

A Slice of Green producerar påsar är tillverkade med GOTS-certifierad ekologisk bomull från Indien.

Global Organic Textile Standard (GOTS) är den världsledande ledande textilbearbetningsstandarden för organiska fibrer och innebär att hela textilförsörjningskedjan är oberoende certifierad inklusive både ekologiska och sociala kriterier. Bomullen odlas på icke-GM, små gårdar i Sydindien där det torra klimatet hjälper bomullen att växa bra. Därefter vävs det i GOTS-certifierade vävnader och sys i påsar. För nätväskorna vävs tyget till den faktiska storleken på påsen (eftersom det inte kan klippas lätt) vilket också innebär att det inte finns något avfall.

Den märkta etiketten innehåller tararvikten, dvs. vikten på den tomma påsen.

Producenten är ett familjeföretag som tillverkar väskorna i sin egen syenhet i Tamil Nadu, Indien. Green Pioneer besökte enheten 2018 och var imponerad av de höga standarderna.

Miljösmarta?

Ja trots de är tillverkade i bomull så har de jobbat på hålla material åtgången låg vilket syns på den låga vikten. Många tygpåsar är allt för tjocka. Att grönsakerna dessutom håller längre har en positiv effekt på matsvinnet

Mer information:
SKUSGP008
TillverkningsmaterialEkologisk Bomull
ean0799439695474