Vejibag

Skapad 2013 av Sally Erickson, föddes Vejibag av ett behov. Hon behövde hålla grönsaker så färska som möjligt från den tidpunkt de skördats i hennes växthus tills de togs hem av kunderna från den lokala marknaden. Och hon ville göra det utan att skapa plastavfall eller använda giftiga kemikalier.

Efter en del undersökning upptäckte Sally vad producentschefer i livsmedelsbutiker känt till länge. Nämlingen att fuktälskande grönsaker hålls bäst i en sval fuktig miljö. Och hon upptäckte att våra förfäder lindade grönsaker i fuktade torkdukar eller säckväv för att hålla dem fräscha och läckra. Hon kombinerade dessa två idéer i en praktisk organisk bomullspåse, vilket kunde eliminera plasten och kom med ett vackert resultat: Vejibag.

Sally prototypade de första påsarna i sitt vardagsrum och började skicka ut alla hennes växthusodlade gröna och andra grönsaker i återanvändbara tygpåsar. Nöjda kunder hämtade sina beställningar från marknaden och returnerade tacksamt sina tomma påsar följande vecka.

När idén verkligen fångats lokalt samarbetade Sally med en grupp lokala Eastport-kvinnor för att börja sy väskorna i sina egna hem för att låta idén spridas. Denna stugindustri stödde arbetarna att tillverka väskorna och gjorde det möjligt för Sally att vidareutveckla principerna som skulle bli grunden för Vejibag och skapa en hållbar affärsmodell som ser ut för alla.

Vejibaggar har alltid gjorts med de finaste amerikanska odlade och malade ekologiska bomullsfrön frotté stickade. De sys på en arbetareägd anläggning i Valdese, NC, och som alltid är de fria från färgämnen eller kemikalier. Allt om Vejibag var och är fortfarande bra.

Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Fallande ordning
Per sida
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Fallande ordning
Per sida