EcoCoconut

EcoCoconut producerar 100% plastfria kokosnötprodukter för vardagen. Deras borstar är tillverkade av slitstark coirfiber (kokosnötsfiber), fäst vid en rostfritt ståltråd. Handtagen på borstarna är tillverkade av FSC (Forest Stewardship Council) certifierat återvunnet gummiträd. Både produkterna och förpackningarna är plastfria.

Kokosnötsfibrer, eller coir som det är mer allmänt känt, är en naturlig fiber som utvinns mellan kokosnötets hårda inre skal och kokosnötets yttre skikt. Det är en biprodukt av kokosnötsskörningsprocessen och betraktas som en förnybar och hållbar produkt, eftersom nya grödor av kokosnötter kan växa upp flera gånger på samma träd.

Coirs vattenbeständiga egenskaper gör det till ett idealiskt rengöringsmaterial som kan kopplas ihop med vilket rengöringsmedel eller rengöringsmedel som helst på en given yta eller plats. Den skär genom hårt fett, är naturligt antibakteriellt och är säkert på ytor utan stick. Det är effektivt vid rengöring av hårda ytor som kokplattor och ugnar och tar bort rester och mögel. Fri från giftiga kemikalier och biologiskt nedbrytbart.

Skötsel är enkel - skölj bara efter varje användning och förvara på en torr plats. Vid de första användningarna kan du se några lösa fibrer eller "damm", men dessa kommer att minska med tiden.

EcoCoconut är ett australiskt baserat företag som arbetar direkt med en tillverkare på Sri Lanka. Tillverkaren har handlat i över 135 år och är specialist på coir-baserade produkter - ett material som har varit en del av Sri Lankas dagliga liv i århundraden. De har vunnit flera priser för miljötillverkning och är ackrediterade med: ISO90001 - Kvalitetshantering; ISO14001 - Miljömetoder; SA8000 - Arbete för rättvis handel; SMETA / SEDEX - Revision av social efterlevnad; REACH - Överensstämmelse för EU-unionen att säga att produkterna har testats för att uppfylla REACH.

Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Fallande ordning
Per sida
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Fallande ordning
Per sida