Curanatura

Curanatura är ett Slovakiskt företag som började sälja bambotandborstar 2013. De har designat sitt tandborstsortiment tillsammans med en tandhygienist för att erbjuda bästa möjliga prestanda samt starka miljöbevis.

Curanatura använder fast moso-bambu för att göra tandborsthandtagen. Bambu är den snabbast växande växten i världen och är en oändligt förnybar resurs. Den växer naturligt utan att använda några bekämpningsmedel eller gödselmedel, tar in växthusgaser och producerar 35% mer syre än motsvarande träd.

Tandborstehandtag av bambu är naturligtvis antibakteriella och antimikrobiella och Curanaturas handtag värmebehandlas vilket innebär att ytan är "kolsyrad". Detta resulterar i tätning av bambu och gör den mjuk att beröra och mycket mer hållbar i badrummet. Handtagen är dimensionerade för att uppfylla rekommendationerna från tandhygienister för att möjliggöra exakt och funktionell tandborstning.

Curanatura erbjuder olika borsttyper i sina tandborstar. Alla borsten innehåller nylon 4 - ett föredraget material för tandborstborst enligt International Federation of Dental Hygienists. Nylon 4 är en BPA- och ftalatfri, naturligt biologiskt nedbrytbar polyamid och anses allmänt vara en av de mest tolererbara plasten ur hälsosynpunkt. Japanska studier har visat att det bionedbrytas på ungefär fyra månader, men vissa undersökningar ifrågasätter detta, och föreslår att det är bättre att ta bort nylonborst från en tandborste av bambu innan bortskaffandet på grund av de olika tiderna de tar för att bionedbrytas.

Curanatura erbjuder tre borsttyper i tandborstar - alla är mjuka eller extra mjuka och är skonsamma mot tänder och tandkött:

BAMBOK: Denna borste har EXTRA MJUKa borst gjorda av bambustamm blandat med Nylon 4 borst. Borsten är ungefär 90% bambu, 10% nylon. Rekommenderas särskilt för rengöring av känsliga tänder och tandkött.

CARBON: Denna borste har Mjuka borst gjorda av karboniserat bambustoft blandat med Nylon 4 borst. Borsten är ungefär 90% bambu, 10% nylon. Dessa borst innehåller mikropartiklar av aktivt kol som hjälper naturligt att lysa tänderna och desinficera munnen.

HÄLSA: Denna borste har SOFT nylon 4 borst.

För att göra bambublandningen borst ångas och torkas och slipas sedan till damm. Detta damm blandas med nylon 4 och dras in i borsten. (För kolborsten bearbetas bambamaterialet vid en högre temperatur så att karboniseringen äger rum). Bambu är den viktigaste ingrediensen men nylonet är nödvändigt för att kunna göra homogena borst och också för att göra dem hållbara. Rå bambubust med denna mycket fina tjocklek skulle ruttna på några dagar.

Curanatura-borstarna förpackas i en biologiskt nedbrytbar återvunnen brunt pappershylsa (för hygien) inuti en återvunnen kraftkortslåda. Lådorna innehåller både engelska och tyska.

Tillverkad i Kina med bambu som odlas i producentens privata bambusskog och importeras till EU av Curanatura. De flesta tandläkare rekommenderar att du byter din tandborste var tredje månad.

Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Fallande ordning
Per sida
Visa som Rutnät Lista

3 Varor

Fallande ordning
Per sida