Blog

 1. December 29, 2019

  Miljösmarta produkter: Bivaxfolie giftfri matförvaring

   

  Bivaxfolie eller bivaxduk som det även kallas har blivit ett populärt alternativ till plastfolier. Det finns antagligen flera anledningar till detta, dels har kommit fram till att plaster även de som ansetts säkra som polyeten läker gifter I maten. Även den ökade miljömedvetenheten och klimathotet har fått folk att tänka om och reducera plasten. Me kanske den viktigaste anledningen är att den I många fall är bättre än plastfolien, vilket vi ska kolla närmare på.

  Läs Mer
 2. December 06, 2019

  Populäraste produkterna

  Så nu har vi varit igång på fullfart i ca 1 månad och responsen av er har varit god och redan nu börjar vi tyda vad som är poppulärt bland våra kunder.

  1. Ekologisk Nätpåse Grönsak och Fruktpåse

  Nätpåsar som ersätter engångspåsarna för frukt och grönt i affärerna verka vara det som eftersöks mest. Allt prat om plastpåsar och den nya plastskatten kan vara orsaken, men om inte annat en smart produkt då engångspåsen man tar hem ifrån affären kanske inte återanvänds i så hög grad. Något som jag brukar göra annars är att återanvända fruktplastpåsen till påse till blöjor och toalettens mindre papperskorg, men ändå blir lätt ett överskott så vi tycker det är bra folk använder dessa. Nackdelen är väl att vikten är svår att räkna bort, dock med låg vik

  Läs Mer
 3. November 27, 2019

  Miljösmarta material


  Vårt mål är att hitta miljösmarta alternativ I vardagen, men tänk att materialet I sig inte ger hela bilden, utan man måste tänka på hela livscykeln. Tex ett sugrör I rostfritt kräver mer energi att framställa än både bambu och plast, men kan användas hur länge som helst.

  En del produkter vi säljer är I sig inte I ett perfekt material som tex silikon, men syftet det uppfyller som tex hindra matsvin eller fungera som alternativ till engångsprodukter som plastfilm så är helhetsbilden positiv.

   

  Läs Mer